+32 (0)3 294 90 25 contact_us@infranea.eu
Log in

LOGIN_TO_YOUR_ACCOUNT

MOD_BT_LOGIN_USERNAME
MOD_BT_LOGIN_PASSWORD
BT_REMEMBER_ME

Verplaatsing kazemat Prinses Beatrixsluis

Op 22 februari verplaatst aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat kazemat Vreeswijk Oost 150 meter oostwaarts. Dit gebeurt om ruimte te maken voor de bouw van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal.

De kazemat Vreeswijk-Oost is het eerste object van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) om ruimte te maken voor de verbreding van het Lekkanaal. Het gaat in totaal om 3 kazematten (Vreeswijk-Oost, Schalkwijkse Wetering, Houtense Wetering), 1 schutsluis, 2 palengroepen en 1 duikerhoofd. Deze verdedigingswerken, gebouwd in 1936 vanwege de aanleg van het Lekkanaal en de bouw van de Prinses Beatrixsluis, komen oostelijk langs het verbrede kanaal in het landschap te liggen. De verplaatsing is een unieke operatie en, mede door de omvang en het gewicht van de objecten, geen eenvoudige klus. Als eerste wordt kazemat Vreeswijk-Oost verplaatst. Deze kazemat weegt 1.200 ton, zo’n 1.200.000 kg. Deze kazemat wordt ongeveer 150 m zijwaarts verplaatst over een speciaal aangelegde baan die vanwege het gewicht een goede fundering heeft gekregen.

Het publiek kan dit spektakel op 22 februari tussen 08.00 uur en 15.00 uur bijwonen. In de ochtend is naar verwachting het meeste van de verplaatsing te zien. iNFRANEA is dan ook aanwezig om geinteresseerden met behulp van Virtual Reality (VR) te laten ervaren hoe de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal er in de toekomst uit zullen zien.

De verplaatsingen worden zorgvuldig voorbereid onder andere door het toepassen van een Bouw Informatie Model (BIM). iNFRANEA ondersteunt Sas van Vreeswijk met 3D Engineering en BIM activiteiten, onder meer ter voorbereiding van deze unieke operatie.

Klik hier voor meer informatie

  • Last modified on Friday, 17 February 2017 09:19

Projectreferenties