+32 (0)3 294 90 25 contact_us@infranea.eu
Log in

LOGIN_TO_YOUR_ACCOUNT

MOD_BT_LOGIN_USERNAME
MOD_BT_LOGIN_PASSWORD
BT_REMEMBER_ME

iNFRANEA ondersteunt Siemens-Heijmans bij renovatie Koningstunnel Den Haag

Het consortium Siemens-Heijmans heeft van de gemeente Den Haag de definitieve gunning ontvangen om de Koningstunnel in het centrum van Den Haag te renoveren en daarna zeven jaar te onderhouden. De tunnel zal bovendien worden aangepast aan de nieuwste eisen van de Tunnelwet.

Belangrijke schakel
De Koningstunnel dateert uit het jaar 2000 en is een belangrijke schakel in de route voor het autoverkeer rond de binnenstad van Den Haag. De tunnel ligt direct naast station Den Haag Centraal en is onderdeel van de Centrumring en de parkeerroute. De tunnel heeft een lengte van 700 meter, waarvan ruim 500 meter overdekt. Doordat de tunnel ook een afslag heeft om uit te voegen, worden zowel het ventilatie- als beveiligsystemen voor calamiteiten daarop aangepast.

Aanpassingen
Alle tunnels in Nederland zijn of moeten nog worden aangepast aan de nieuwe eisen van de Wet Aanvullende Regels Veiligheid Wegtunnels (Tunnelwet); zo ook de Koningstunnel. De bestaande installaties in de tunnel worden compleet vernieuwd en uitgebreid. In totaal gaat het om meer dan veertig verschillende installaties, waaronder verlichting, ventilatie, verkeersdetectie, camera’s, noodtelefoons en vuilwaterpompen.
Siemens zal zorg dragen voor de ontwerp- en testfase. Heijmans voert alle werkzaamheden aan de technische installaties uit en neemt daarin ook civiele aanpassingen aan het dienstgebouw en uitvoering van brandwerende voorzieningen mee.

Omgeving
Tijdens de renovatie van de Koningstunnel tussen maart en november 2019 wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met de belangen van omwonenden en bedrijven als het gaat om de bereikbaarheid en de doorstroming in Den Haag. Zo heeft het consortium Siemens-Heijmans de opgave om de duur van de afsluiting van de tunnel zoveel mogelijk te verkorten ten opzichte van de acht maanden waarbinnen de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

Specialistische Diensten iNFRANEA
Gedurende de renovatie en voorbereidende werkzaamheden zal iNFRANEA het consortium Siemens-Heijmans ondersteunen met specialistische diensten op gebied van Bouw Informatie Management – BIM. Hierbij worden diensten tijdens alle facetten van het BIM proces geleverd, waaronder inwinnen van bestaande geometrie en informatie, ontwerp, coördinatie, analyses en validatie van nieuwe geometrie en informatie, ondersteuning t.b.v. communicatie en virtueel testen. Daarnaast zal tijdens de uitvoering het BIM gebruikt worden voor ondersteuning tijdens de uitvoering.

Lees meer over het project via de website van Gemeente Den Haag

.
  • Last modified on Thursday, 23 November 2017 09:19

Media

Projectreferenties

 cheap nike air max 90 online